• Kopia av Användarvillkor

Köpvillkor

Återförsäljare/företagskunder handlar mot faktura, privatpersoner kan enbart beställa produkter genom vår tjänst ”Designa din egen ask”.
 
Betalning sker via faktura med ett betalningsvillkor på 10 dagar eftersom det är livsmedel vi tillhandahåller. Fakturan skickas när beställningen har lämnat vårt lager. Om vi inte har tillhandahållit betalning senast på förfallodagen faktureras en påminnelseavgift på 450:- i enlighet med räntelagen.
 
Fr.o.m. 2017-01-01 kommer en fakturaavgift på 48 kr exkl. moms. att tillkomma på ordervärden under 5.000 SEK exkl. moms.
 
Vår prislista uppdateras årsvis och skickas efter begäran via e-post. Alla priser är angivna i SEK exkl. moms.
 
Som återförsäljare/företag levereras dina varor med DHL Paket. Varorna levereras direkt till angiven företagsadress.
 
Fraktkostnaden utgår efter vikten på beställningen, denna kostnad specificeras på den slutgiltiga fakturan. Kontakta dc.choklad@telia.com om ni önskar information om fraktkostnaden innan ni lägger er beställning.
 
Dalecarlia Chocolates AB ansvarar inte för produktskador som har uppstått vid leverans till kund. Om ert paket är transportskadat ska detta anmälas direkt till transportören vid uthämtandet eller hemleveransen, först efter detta kontaktar du oss.
 
Ingen retur på egendesignade produkter godkänns.

Leveranstiden kan variera beroende på säsong, om alla produkter finns i lager så skickar vi normalt sett ordern inom en vecka. Om leveranstiden beräknas bli längre så återkommer vi angående detta via mail. Kontrollera gärna med oss innan du lägger din beställning.

Till företagskunder skickas paket via DHL Paket direkt till den angivna leveransadressen. Till privatkunder skickas paket via DHL ServicePoint och hämtas på närmast utlämningsställe. Om paketet inte hämtas ut i tid (DHL ServicePoint) / paketet inte kan levereras (DHL Paket) faktureras en avgift på 200:-. Hämta ut paketet så snart som möjligt efter att ha erhållit SMS-aviseringen ifrån DHL för att undvika onödiga avgifter samt vara säker på chokladens kondition (förvaras torrt och svalt).
 
 
Användarvillkor till ”Designa din egen ask”
 
Var god läs dessa villkor noggrant. Dessa villkor styr din tillgång och användning av vår tjänst ”Designa din egen ask”. Du godkänner att du har läst detta avtal och förstår det genom att använda vår tjänst. Du är medveten om att du är bunden till att följa alla villkor i vårt avtal. Dalecarlia Chocolates AB reserverar rättigheten att göra ändringar i tjänsten och användarvillkoren när som helst utan förvarning. Du bör kolla igenom användarvillkoren varje gång innan du använder vår tjänst.

Du avtalar att använda denna tjänst på ett ansvarsfullt sätt som uppfyller användarvillkorens krav och svensk lag. Dalecarlia Chocolates AB ansvarar enbart för svenska livsmedelslagar när det gäller märkning av innehåll på asken. All export sker på eget ansvar.

Ingen del av innehållet får användas olagligt, att kränka någon eller deras rätt till privatliv, att bryta copyright, skyddade varumärkesnamn och skyddade varumärken. Du avtalar att inte använda vår tjänst för att skapa produkter som är hotfulla, kan orsaka skada, som är obscena eller på något sätt anstötliga. Dalecarlia Chocolates AB har i dessa fall rätt att neka beställningar som vi anser innehålla olämligt material. Du är ensamt ansvarig för användandet av innehåll i kombination med bilder, text eller annat material som du lägger till på din egendesignade ask. Du samtycker till att du inte kommer att inkludera några texter, bilder, designer, varumärken, eller något upphovsrättskyddat verk från någon tredje part på din ask såvida du inte har fått erforderliga tillstånd från ägarna. Du garanterar att dina bilder och texter inte inkräktar på någon tredje parts rättigheter, inklusive upphovsrätt, varumärkesrätt, rätt till publicering eller sekretess, och inte kommer att kränka eller förtala någon tredje part, och att du har skaffat alla erforderliga rättigheter eller tillstånd du behöver för att inkorporera material från tredje part på din ask. Genom att göra en beställning via vår tjänst bekräftar du att du har alla erforderliga tillstånd, rättigheter och befogenheter att utföra beställningen och du ger Dalecarlia Chocolates AB tillåtelse att producera produkterna å dina vägnar. Du försäkrar även att du har tillräckliga rättigheter att ge Dalecarlia Chocolates AB tillåtelse att kopiera, modifiera och skapa din egendesignade ask efter dina önskemål i din beställning.

Du avtalar att hålla Dalecarlia Chocolates AB utan ansvar mot alla skadeståndskrav, skador, kostnader och andra utgifter, inklusive lagliga kostnader som är relaterat till överträdande av ansvarsvillkoren eller stämning, eller begäran som uppstår genom eller som är relaterat till text, fotografi, bild, grafisk illustration, eller annat material du inkorporerat på din personliga ask.

Vissa omständigheter ligger utanför Dalecarlia Chocolates AB kontroll: observera att vi inte kan hållas ansvariga för: stavning, interpunktion eller grammatiska fel som du har gjort, dålig kvalitet eller låg upplösning på uppladdade bilder, designfel som efter korrektur har godkänts av dig, granska därför ditt korrektur noggrant. Vi skickar enbart ett korrektur, alla ändringar som skall göras måste anges direkt. Vi på Dalecarlia Chocolates AB korrekturläser inga texter innan asken går till tryck. Minimikvantitet är 80 askar/80 gelépåsar.

Skydd av personuppgifter
I samband med beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att leverera och fakturera din beställning. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta oss på dc.choklad@telia.com om du vill göra ändringar. Vi försäkrar att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.

Under 2018 ersätts PUL av GDPR som är nya dataskyddsregler som gäller inom hela EU. Eftersom vi inte lämnar ut uppgifter till tredje part innebär detta inte någon direkt skillnad mot PUL vad gäller behandling av din information eller vår relation till dig som kund. 

En skillnad är att vi som företag måste ha utsett ett dataskyddsombud. Kontakta oss om du vill veta mer.